söndag 22 juni 2008

Midsommar

Var ute i Lagmanshaga med några vänner och firade midsommar. Det var mat och dryckjom, samt en del lekar. En lek som värden förberedde, var kanotpaddling. Han hade rott ut i sjön och placerat ballonger (med en tyngd i) i en liten bana. Målet med leken var att vi två lag skulle åka slalom mellan ballongerna, runda den sista och fort tillbaka till land. Båda lagen skulle köra två gånger. Det andra laget började och det såg ut att gå rätt bra för dem, till dess de bytte roddare. För att bäst beskriva situationen kan nämnas, att jag försökte ta kort på både ballongbanan och deras kanot, vilket var fullständigt lönlöst.

När det sedan blev min tur att paddla, tillsammans med kompisens tjej, så gick starten jättebra. Fortsättningnen lite sämre. Vi hann komma till den andra ballongen, när vi efter överdrivet paddlande, eller överdosering av alkohol, kantarde kanoten och föll i drickat. Vi reste oss, hävde ur vattnet ur kanoten och äntrade den. Ytterliggare en gång föll vi i. Vi upprepade proceduren (utan sistnämnda) och avslutade banan. Vi vann ändå!

Givetvis hävdade vi att det var planerade stilpoäng från vår sida.

Vi drack, pratade och spelade spel på kvällen och kraschade i säng vid ett ungefär. Dagen efter vaknade jag klockan sex. Pigg som en mört! Så jag läste en bok om sveriges kungligheter från tidig vikingatid till nutid, kikade lite i världsatlasen tills klockan var tio, innan några andra vaknade. Vi tjötade lite, åt lite och sedan åkte vi till tranemo i ett misslyckat försök att köpa oss en pizza.

Inga kommentarer: